Keď máte chuť na niečo teplé, vláčne a lahodné, vyskúšajte tento recept vhodný aj ako skvelé raňajky.
Potrebujeme:
Na 2 porcie potrebujeme:
1 batát
1 veľkú mrkvu
karfiol ako 2 päste
2 krúžky lotosového koreňa (má odhlieňujúci účinok)
čiernu himalájsku soľ Kala namak (môžete dať aj obyčajnú himalájsku)
lahôdkové droždie podľa chuti
ghí, kvalitné maslo, alebo rastlinné maslo
ryžové mlieko (alebo rastlinnú smotanu a vtedy nemusíte dať maslo)
pór a semienka na posypanie
Tamari omáčka
Postup:
Zeleninu dáme uvariť s čiernou himalajskou soľou do mäkka. Potom zcedíme (vývar si odložíme), ochutíme lahôdkovým droždím, pridáme maslo, ryžové mlieko a rozmixujeme na jemné pyré. Vrch kaše posypeme orestovaným pórom a semienkami. Na záver dochutíme Tamari sójovou omáčkou.
TIP:
Vývar si odložíme napr. na Miso polievku, alebo v ňom uvaríme pšeno na prípravu tohoto Pšenota :).