Potrebujeme:
2 hrnčeky nastrúhanej tekvice Hokaido
3 vajcia
3/4 šálky brezového cukru (Xylitol)
1 šálku oleja
1 šálku mlieka
2,5 šálky celozrnnej špaldovej polohrubej múky
1 lyžičku vanilky
1 prášok do pečiva bez fosfátov (vínny kameň)
1 lyžičku jedlej sódy
1 lyžicu škorice
70 g pistácií natural
veľkú hrsť BIO hrozienok
Postup:
Vymiešame vajcia, cukor a olej. V druhej nádobe zmiešame všetky suché prísady spolu s tekvicou. Potom tekutú zmes nalejeme do sypkej a pridáme mlieko. Všetko premiešame a zmes dáme do formy. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 45 minút. Dĺžka pečenia závisí vždy od typu rúry. Spravte test špilkou.