Potrebujeme:
Základ:
1 seitan špeciál
kari korenie
soľ Cereus-Šangri-la
troška olivového oleja
Na šalát:
hrsť listov špenátu
hrsť medvedieho cesnaku
5 listov rímskeho šalátu
1/2 ľadového šalátu
1 červená paprika
1 malá cuketka
Zálievka:
1 tofunéza
Tamari-sójová omáčka
tekvicový olej
Postup:
Seitan si nakrájame na tenké pásiky. Na panvici rozpálime olej a chvíľku seitan opekáme. Osolíme Šangilou, pridáme kari a ešte chvíľku restujeme.
Šalátik je jednoduchý, všetko si natrháme, alebo nakrájame na drobno, cuketu nastrúhame na tenké krúžky, premiešamie, pokvapkáme tekvicovým olejom a vmiešame tofunézu. Na záver pridáme tamari podľa chuti (má výraznú chuť a vysoký obsah aminokyselín napomáha dobrému tráveniu).
Dobrú chuť.