Na omáčku potrebujeme:
- 300g rastlinného mäsa (my sme použili klaso)
- 1 cibuľa
- 1 žltá paprika
- 1 červená paprika
- 100 g mrazeného hrášku
- 250 g drvených paradajok
- 2,5 lyžice kari korenia
- 1 lyžička strúhaného zázvoru
- 1 lyžička treného cesnaku
- 100 ml kokosového mlieka
- 1 chilli paprička
- olej
- soľ
Príloha:
Ryža basmati natural alebo celozrnné špaldové cestoviny
Postup:
- Na hrubo nákrájanú cibuľu opražíme na oleji do hneda, pridáme cesnak, zázvor, chilli papričku a spolu opražíme. Pridáme kari zapražíme a podlejeme vodou.
- Pridáme pokrájané papriky, podusíme. Pridáme drvené paradajky a opäť krátko povaríme.
- Vložíme rastlinné mäso, hrášok a prehrejeme ich. Nakoniec zjemníme kokosovým mliekom.
Náš tip:
Na obrázku číslo 3 sme použili miesto hrášku mungo fazuľku a ako prílohu špaldu