Na formu s priemerom 26 cm potrebujeme:
Cesto:
200g hladkej špaldovej celozrnnej múky
100g masla
1/2 čajovej lyžičky soli
5 PL vody
Náplň:
Polovička póru
125g šampiňónov
1 sójová smotana Provamel
3 vajcia
100g strúhaného ementálu
60g syra balkánskeho typu
olivy
himalájska soľ Cereus – Provance
morská soľ
maslo a múka na vymastenie a vysypanie formy
Postup:
Suroviny vymiešane na krehké cesto, zabalíme do alobalu a necháme hodinu stáť v chlade. Pokrájaný pór a šampiňóny orestujeme na olivovom oleji, osolíme a necháme vychladnúť. Vajcia, smotanu a himalájsku soľ vyšľaháme v miske. Pridáme postrúhaný ementál a nalámeme balkánsky syr. Všetko spolu premiešame.
Rúru vyhrejeme na 200 stupňov. Cesto rozvaľkáme cca na hrúbku 4 milimetre a vyložíme ním dno a boky vymastenej a múkou vysypanej formy. Cesto popicháme vidličkou. Na cesto navrstvíme pór s hubami a poukladáme olivy. Opatrne zalejeme smotanovou zmesou.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 2 priečke od spodu cca 30 minút.