Potrebujeme:
- 250g pšena
- 0,5l mlieka
- 100g trstinového cukru
- morskú soľ
- 250g jabĺk, alebo sliviek, hrozienka, orechy
- 4 vajcia
- 30g masla
Postup:
Prepláchnuté, prípadne sparené pšeno nasypeme do osoleného a osladeného mlieka. Zľahka miešame a na miernom ohni varíme do zmäknutia. Ešte do horúcej hmoty zamiešame ovocie a oriešky a necháme trochu vychladnúť. Zdôrazňujem vychladnúť, pretože táto kaša je veľmi náchylná na zjedenie :D. Potom pridáme žĺtky, ušlaháme sneh z bielkov a opatrne všetko premiešame. Pripravenú kašu dáme do vymastenej a múkou vysypanej zapekacej misky, alebo na plech, povrch zarovnáme, pokryjeme plátkami masla a pozvolna upečieme v stredne vyhriatej rúre. Na záver ho môžeme pokvapkať javorovým (alebo agávovým) sirupom, alebo ovocnou šťavou.
Chutí výborne teplý, ale aj za studena.
Dobrú chuť 🙂