Pšenovník

Pšenovník

Potrebujeme:

  • 250g pšena
  • 0,5l mlieka
  • 100g trstinového cukru
  • morskú soľ
  • 250g jabĺk, alebo sliviek, hrozienka, orechy
  • 4 vajcia
  • 30g masla

Postup:

Prepláchnuté, prípadne sparené pšeno nasypeme do osoleného a osladeného mlieka. Zľahka miešame a na miernom ohni varíme do zmäknutia. Ešte do horúcej hmoty zamiešame ovocie a oriešky a necháme trochu vychladnúť. Zdôrazňujem vychladnúť, pretože táto kaša je veľmi náchylná na zjedenie :D. Potom pridáme žĺtky, ušlaháme sneh z bielkov a opatrne všetko premiešame. Pripravenú kašu dáme do vymastenej a múkou vysypanej zapekacej misky, alebo na plech, povrch zarovnáme, pokryjeme plátkami masla a pozvolna upečieme v stredne vyhriatej rúre. Na záver ho môžeme pokvapkať javorovým (alebo agávovým) sirupom, alebo ovocnou šťavou.
Chutí výborne teplý, ale aj za studena.

Dobrú chuť 🙂

Pšenovník

Pšenovník

Dá sa jesť sladké a pritom nepribrať? Áno!

Ako na to sa dozviete v našej elektronickej knihe Tajomstvo zdravého maškrtenia:

Tajomstvo zdravého maškrtenia - kniha

Dá sa jesť sladké a pritom nepribrať? Áno!

Ako na to sa dozviete v našej elektronickej knihe Tajomstvo zdravého maškrtenia:

Tajomstvo zdravého maškrtenia - kniha