Potrebujeme:
210 g masla (pre VEGAN verziu použijeme rastlinné maslo Alsan)
250 g pohánkovej múky
70 g trstinového cukru
1/2 lyžičky mletej vanilky
100 g mletých lieskových orieškov
Sušené sójové mlieko na obalenie (posypanie)
Postup:
Všetky suroviny spracujeme na cesto, ktoré necháme odležať niekoľko hodín (ideálne cez noc). Z cesta vytvoríme valčeky s priemerom cca 3 cm, z ktorých odkrajujeme a formujeme rožteky.
Pečeme ich na 180°C 15-20 minút. Ešte teplé obalujeme v sójovom mlieku. Po 3 dňoch sú rožteky vláčne a rozplývajú sa na jazyku.
(My sme ich len jemne poprášili sušeným mliekom).
Náš tip:
Nemusíte sa obmedzovať na tvar rožkov, zapojte svoju fantáziu a použite rôzne vykrajovačky.