Indické "Kešu kari"

Indické „Kešu kari“

Potrebujeme:

1 veľkú cibuľu
100g kešu
500g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler) nasekanej na drobno
4 nakrájané paradajky
250g zeleného hrášku
400ml kokosového mlieka
kokosový olej

Korenie:

1 lyžicu čiernych horčičných semienok
pálivé kari
3/4 lyžice sušeného zázvoru
sušený cesnak
morská soľ
rímska rasca
mletý koriander
kurkuma
garam masala

Veľký výběr exotických ingrediencíí zo všetkých kůtov sveta

Postup:

Na kokosovom oleji speníme nakrájanú cibuľu. Pridáme horčičné semienko a opekáme, kým nezačne praskať. Pridáme 50g posekaných kešu a chvíľu opekáme. Poprášime jednou lyžicou kari, 3/4 lyžice zázvoru, 1 lyžička cesnaku, soľ a necháme rozvoňať. Pridáme nasekanú koreňovú zeleninu, poriadne premiešame (tak aby sa obalila v korení) a chvíľu restujeme. Podlejeme 1dl vody a na miernom ohni dusíme do mäkka.

Keď je zelenina mäkká, pridáme pokrájané paradajky, rímsku rascu, kari a koriander. Premiešame a podľa potreby prilejeme cca 1dl vody a dusíme do mäkka. Keď je celá zmes uvarená, odstavíme ju z platničky a rozmixujeme (stačí ponorný mixér) na hladkú zmes. Vrátime na oheň, pridáme 400 ml kokosového mlieka, zvyšné kešu (celé), hrášok a celú zmes prevaríme. Na záver podľa chuti pridáme kari, kurkumu a garam masalu.

Podávame s ryžou basmati natural, alebo s indickým chlebom (Čapatí). Prajeme dobrú chuť.

Indické "Kešu kari"

Indické „Kešu kari“

Veľký výběr exotických ingrediencíí zo všetkých kůtov sveta

Dá sa jesť sladké a pritom nepribrať? Áno!

Ako na to sa dozviete v našej elektronickej knihe Tajomstvo zdravého maškrtenia:

Tajomstvo zdravého maškrtenia - kniha