Hliva so seitanom v kari omáčke

Hliva so seitanom v kari omáčke

Potrebujeme (3-4 porcie):

(Vegan)

1 pór
150g hlivy ustricovitej
250g seitanu
Mandľová smotana (1-1,5 dl)
Morská soľ
Solčanka
2 lyžice pálivého kari
2-3 lyžice sójovej omáčky Shoyu
1 lyžica tofu tatarky
Olivový olej

Postup:

Pór nakrájame na krúžky, hlivu a seitan na pásiky. Na oleji orestujeme pórik s hlivou, posolíme, pridáme 2 lyžice kari a riadne premiešame. Po chvíľke pridáme seitan, sójovú omáčku a premiešame. Trochu podlejeme vodou a dusíme prikryté cca 10 minút. Pridáme smotanu, necháme prevrieť a na miernom ohni varíme ešte 10-15 minút. Na záver môžeme na zvýraznenie chuti pridať lyžicu tofu tatarky. Premiešame a podávame s celozrnnými cestovinami alebo ryžou natural. Prajeme dobrú chuť :-).

Náš tip:

Na záver môžete na tanieri jedlo dochutiť sójovou omáčkou Tamari.

Hliva so seitanom v kari omáčke

Hliva so seitanom v kari omáčke

Dá sa jesť sladké a pritom nepribrať? Áno!

Ako na to sa dozviete v našej elektronickej knihe Tajomstvo zdravého maškrtenia:

Tajomstvo zdravého maškrtenia - kniha