Potrebujeme:
125 g pohánkovej múky
125 g celozrnnej ryžovej múky
95 g trstinového, alebo brezového cukru
175 g vlašských (lieskových, mandlí) orechov
2 lyžičky škorice
125 g kokosového oleja
450 g najemno nastrúhanej surovej cvikly
1 lyžičku bezfosfátového kypriaceho prášku (vínny kameň)
Poleva:
200 g horkej čokolády (70 %)
1 lyžicu kokosového oleja
štipku morskej soli
Postup:
Vo veľkej mise zmiešame všetky suché prísady – pohánkovú a ryžovú múku, kypriaci prášok, cukor, pomleté alebo posekané orechy a škoricu.
Kokosový olej rozpustíme v malom hrnci a spolu s nastrúhanou cviklou ho zapracujeme do suchých prísad. Cesto premiešame a preložíme na papierom vyložený plech. Pomastenou dlaňou cesto rovnomerne roztlačíme tak, aby mal koláč výšku približne 1 cm. Pečieme v rúre vyhriatej na 165 °C asi 25 minút.
Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s kokosovým olejom, so štipkou soli a s lyžicou horúcej vody. Ešte teplý koláč potrieme čokoládovou polevou a necháme vychladnúť.