Cuketový prívarok so seitanom

Cuketový prívarok so seitanom

Potrebujeme:

1 veľkú cuketu
cibuľku
olivový olej
kari korenie
kurkumu
morskú soľ
1-1,5dcl sójovej smotany
seitan natural – pokrájame na rezance
korenie tandoori masala

Príloha:

varené zemiaky, alebo kváskový chlieb

Na ozdobu:

tekvicové gomassio
Tamari-sójová omáčka

Postup:

Cuketu postrúhame na hrubo, alebo pokrájame na kocky. Cibuľku nakrájame na drobno a opečieme na oleji do sklovita, pridáme cuketu, restujeme. Keď je cuketa opečená, pridáme soľ, korenie podľa chuti, premiešame a chvíľku ešte orestujeme. Prilejeme toľko vody, aby bola cuketa zakrytá, premiešame a pod pokrývkou varíme do mäkka. Na záver pridáme sójovú smotanu, necháme prevrieť a odstavíme z ohňa. Prívarok je vhodné na tanieri doplniť tekvicovým gomassiom, pár kvapkami Tamari.

Seitan: do misky dáme olivový olej, tandoori masalu – cca 2 lyžice, pridáme pokrájaný seitan. Poriadne premiešame a necháme marinovať kým sa varí prívarok. Potom orestujeme na panvici do chrumkava a môžeme servírovať so zemiakmi a prívarkom. Ako vhodná obmena zemiakov sa osvedčil aj kváskový, ražno-špaldový chlebík.

Dobrú chuť!

Cuketový prívarok so seitanom

Cuketový prívarok so seitanom

Cuketový prívarok so seitanom

Cuketový prívarok so seitanom

Dá sa jesť sladké a pritom nepribrať? Áno!

Ako na to sa dozviete v našej elektronickej knihe Tajomstvo zdravého maškrtenia:

Tajomstvo zdravého maškrtenia - kniha