Potrebujeme:
1 veľkú cuketu
cibuľku
olivový olej
kari korenie
kurkumu
morskú soľ
1-1,5dcl sójovej smotany
seitan natural – pokrájame na rezance
korenie tandoori masala
Príloha:
varené zemiaky, alebo kváskový chlieb
Na ozdobu:
tekvicové gomassio
Tamari-sójová omáčka
Postup:
Cuketu postrúhame na hrubo, alebo pokrájame na kocky. Cibuľku nakrájame na drobno a opečieme na oleji do sklovita, pridáme cuketu, restujeme. Keď je cuketa opečená, pridáme soľ, korenie podľa chuti, premiešame a chvíľku ešte orestujeme. Prilejeme toľko vody, aby bola cuketa zakrytá, premiešame a pod pokrývkou varíme do mäkka. Na záver pridáme sójovú smotanu, necháme prevrieť a odstavíme z ohňa. Prívarok je vhodné na tanieri doplniť tekvicovým gomassiom, pár kvapkami Tamari.
Seitan: do misky dáme olivový olej, tandoori masalu – cca 2 lyžice, pridáme pokrájaný seitan. Poriadne premiešame a necháme marinovať kým sa varí prívarok. Potom orestujeme na panvici do chrumkava a môžeme servírovať so zemiakmi a prívarkom. Ako vhodná obmena zemiakov sa osvedčil aj kváskový, ražno-špaldový chlebík.
Dobrú chuť!