Potrebujeme (2-3 porcie)
1 stredne veľký pór
250g čerstvých šampiňónov
2 malé cukety
200g Tatranský syr balkánskeho typu (Tami)
1 lyžička cesnakového prášku
Himalájska soľ Cereus – Africká Harisa BIO
2 lyžice Sójová omáčka Tamari
Olivový olej
Celozrnné cestoviny ako príloha (ak použijeme bezlepkové cestoviny, celý recept bude bez lepku).
Postup:
Vo veľkej hlbokej panvici na oleji osmažíme nakrájaný pórik, pridáme pokrájané šampiňóny. Chvíľku restujeme, pridáme Harisu, cesnakový prášok a premiešame. Počas restovania pokrájame cuketu na polkolieska (0,5cm hrubé) a pridáme k šampiňónom. Polejeme sójovou omáčkou, dôkladne premiešame, stíšime plameň a cca 5 minút prikryté dusíme. Podlejeme 1dl-1,5dl vody a dusíme tak aby cuketa ostala mierne chrumkavá (nesmie sa rozvariť). Na záver vmiešame 100g rozdrobeného syra, premiešame a necháme ho trošku rozpustiť. Na tanier dáme uvarené cestoviny, zalejeme cuketovo-šampiňónovou zmesou a bohate posypeme zvyšným syrom.