vegan, pre bezlepkovú verziu použite kombináciu pohánkovej a ryžovej múky, prípadne kukuričnú
Na cesto potrebujeme:
1 šálku hladkej špaldovej celozrnnej múky
1 šálku polohrubej celozrnnej múky (ja som dala dnes pohánkovú)
1 lyžičku soli
1/3 šálky oleja
1 šálku vody
1 lyžicu prášku do pečenia bez fosfátov (vínny kameň)
Postup:
Všetko zmiešame a vyvaľkáme, alebo rukami uťapkáme na olejom vytretý plech. Obložíme podľa seba (100% paradajková omáčka, olivy, kukurica, cuketa, paradajky, huby, strúhané tofu, alebo syr, vajíčko, pór, cibuľa.. čo len chcete). Korenie a bylinky dáme podľa chuti. Pečieme na 260 stupňov, cca 12 minút (podľa rúry).
Môj TIP:
Urobte si ju podľa seba – vegan, vegetarian, bezlepku, mäsovú, akú len chcete. Hlavne nech je z kvalitných surovín, celozrnná a obložená podľa „zdravého taniera“. Ak ho ešte nepoznáte, šup sem, je tu celý článok: Ako si vyskladať zdravý tanier podľa seba