Na 2 plechy potrebujeme:
190 g hladkej celozrnnej špaldovej múky
130 g zmäknutého masla
2 lyžičky prášku do pečiva bez fosfátov
štipka soli
150g na jemno nastrúhanej mrkvy
Na náplň:
čistý 100% slivkový lekvár
Postup:
Múku zmiešame s práškom do pečiva a so soľou, pridáme mrkvu a maslo, vypracujeme cesto a dáme ho na 30 minút do chladničky. Rúru si vyhrejeme na 170 stupňov. Cesto vyvaľkáme na 3-4 mm a vykrajovátkom (ja som použila na pirohy) robíme kruhy, ktoré plníme lekvárom a dobre uzavreme. Pečieme cca 15 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
Môj TIP:
S cestom sa výborne pracuje. Vyskúšajte ich urobiť s kokosovým olejom namiesto masla. Ja určite nabudúce urobím. Takisto sa chystám cesto použiť na slané a sladké sušienky, či krekry. Pridám korenie a semienka podľa chuti a nálady 😉