Za tento recept ďakujeme čitateľke Kataríne Fedorovej 🙂
Potrebujeme:
0,5 kg kyslá kapusta
1 hrnček jačmenné krúpy veľké
2 hrnčeky uvarenej adzuki fazule
2 cibule:1 biela, 1 červená
1 tempeh údený
2 strúčiky cesnaku
250 ml sójový jogurt
1 PL neaktívne droždie
2 PL ryžový olej
2 PL sezamový olej
himalájska soľ
mletá červená paprika
kurkuma
majorán
Postup:
Na ryžovom oleji opražíme cibuľku, pridáme kyslú kapustu, červenú papriku, trochu vody a podusíme. Uvaríme krúpy so štipkou soli v pomere 1: 2,5 vody cca 1 hod. Na sezamovom oleji opražíme červenú cibuľu, pridáme adzuki, nastrúhaný tempeh, trochu vody, podusíme. Dochutíme pretlačeným cesnakom, kurkumou, majoránom, červenou paprikou. Dno zapekacej misy potrieme ryžovým olejom, vrstvíme polovicu kapusty, na ňu polovicu fazuľovej zmesi, celé krúpy, fazuľová zmes, kapusta a na vrch zalejeme sójovým jogurtom zmiešaným s neaktívnym droždím a štipkou soli. Zapekáme na 220°C 30 min.