Potrebujeme (3-4 porcie):
(Vegan)
1 pór
150g hlivy ustricovitej
250g seitanu
Mandľová smotana (1-1,5 dl)
Morská soľ
Solčanka
2 lyžice pálivého kari
2-3 lyžice sójovej omáčky Shoyu
1 lyžica tofu tatarky
Olivový olej
Postup:
Pór nakrájame na krúžky, hlivu a seitan na pásiky. Na oleji orestujeme pórik s hlivou, posolíme, pridáme 2 lyžice kari a riadne premiešame. Po chvíľke pridáme seitan, sójovú omáčku a premiešame. Trochu podlejeme vodou a dusíme prikryté cca 10 minút. Pridáme smotanu, necháme prevrieť a na miernom ohni varíme ešte 10-15 minút. Na záver môžeme na zvýraznenie chuti pridať lyžicu tofu tatarky. Premiešame a podávame s celozrnnými cestovinami alebo ryžou natural. Prajeme dobrú chuť :-).
Náš tip:
Na záver môžete na tanieri jedlo dochutiť sójovou omáčkou Tamari.