Ak máte radi smotanové omáčky s cestovinami a nechcete sa ich úplne vzdať, máme pre vás túto zdravšiu verziu so sójovou smotanou a Tahini. Vyskúšajte jej jemnú lahodnú chuť.
Recept je bez lepku a vegan.
Potrebujeme:
1 väčšiu červenú cibuľu
300g čerstvých šampiňónov
olivový olej
1 sójovú smotanu Provamel (250ml)
1 lyžica Tahini
morská soľ
1 lyžica garam masaly
Sójová omáčka Tamari – na dochutenie
Ako prílohu sme použili ryžové rezance (ale môže to byť akákoľvek celozrnná cestovina)
Postup:
Cibuľu orestujeme na oleji, pridáme pokrájané šampiňóny, osolíme, okoreníme a dusíme podliate vodou. Keď sú šampiňóny hotové, pridáme lyžicu Tahini, premiešame a zalejeme smotanou. Necháme prevrieť. Smotanová omáčka bude krásne krémová a hustá.
PS: Ospravelňujeme sa za kvalitu obrázku. Varili sme to narýchlo v práci a odfotili mobilom 🙂